7.96°C
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
7.96°C

Az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát

A választás eredményeivel összhangban az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát. Ezt a törekvést tükrözi az új kabinet szerkezete és a minisztériumok közti munkamegosztás is

 

- tudatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken közleményben az MTI-vel.

 

Dömötör Csaba kifejtette: az említett cél érdekében meg kell erősíteni a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét; éppen ezért a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak majd, felügyeletüket Papp Károly látja majd el államtitkári rangban.

 

A szerkezeti változás hatékonyan segíti majd a kormányfőt abban, hogy minden fórumon érvényesítse a béke és biztonság megőrzését célzó kormányzati szándékot - tette hozzá.

 

Mint írta, a miniszterelnök munkaszervezetének erősítése megfelel a nemzetközi gyakorlatoknak is: a nemzetbiztonsági szolgálatok számos uniós országban tartoznak a kormányfők és a kancelláriaminisztériumok szervezeti rendjébe.

 

A nemzetbiztonsági szolgálatok hatásköreit és működési rendjét a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló sarkalatos törvény továbbra is szigorúan meghatározza - rögzítette az államtitkár.

Infokarcag

Közösség

Szavazás

Why Gap is investing in life education

Közösség

Elérhetőség

cím
Karcag Televízió
Pengő Ferenc
5300 KARCAG SZENT ISTVÁN SGT 17

Mobil
+36 30 223-8844
Email
karcaghir@gmail.com
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,

1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.

  +36 1 457 7100

Keresés