2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18.71°C

Novák: a bölcsődei dolgozók is regisztráljanak az oltásra hétfőig!

 

A családokért felelős tárca nélküli miniszter arra kérte a bölcsődei dolgozókat,

hogy hétfő éjfélig regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon az óvodai és iskolai dolgozókkal közös kampányszerű oltásra.

Novák Katalin azt közölte az MTI-vel, hogy az oltás a bölcsődei dolgozók számára is önkéntes, viszont számukra is előfeltétel az előzetes regisztráció. "Az oltás felvétele az egyetlen módja annak, hogy a koronavírus okozta fenyegetettség és kényszerhelyzet mielőbb feloldódjon" - hangsúlyozta.

Jelezte, hogy a kormány döntése értelmében az óvodai és iskolai dolgozók mellett minden bölcsődei ellátásban dolgozó (szakember és egyéb alkalmazott) is megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást. Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben dolgozóknak ehhez mindössze regisztrálniuk kell a vakcinainfo.gov.hu oldalon március 29., vagyis hétfő éjfélig - fűzte hozzá, azzal együtt, aki már regisztrált az oltásra, annak nincs teendője.

Novák Katalin szerint a nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozók, amennyiben szeretnének részt venni a szervezett oltásban, azt haladéktalanul, de legkésőbb hétfő 12 óráig jelezniük kell a munkáltatójuknak is.

"Kérjük a bölcsődei dolgozókat is, hogy a regisztráció során fokozottan figyeljenek adataik, nevük, TAJ-számuk, mobiltelefonszámuk és e-mail címük pontos megadására, hogy regisztrációjuk érvényes legyen és sms-ben értesíteni lehessen őket" - hívta fel a figyelmet a miniszter.

Hozzátette, az oltás helyszíne a regisztrációkor megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz.

Mint írta, azok a bölcsődei dolgozók, akik betegség miatt nem tudnak részt venni a szervezett oltáson, lehetőségük lesz egy később egyeztetett időpontban felvenni az oltást.

 

 

infokarcag

Közösség

Szavazás

Why Gap is investing in life education

Közösség

Elérhetőség

cím
Karcag Televízió
Pengő Ferenc
5300 KARCAG SZENT ISTVÁN SGT 17

Mobil
+36 30 223-8844
Email
karcaghir@gmail.com
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,

1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.

  +36 1 457 7100

Keresés