ISKOLAŐRÖK

szerda, 07 szeptember 2022

Az iskolaőrök is beültek az iskolapadba, Mozgalmas napokat éltek meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolaőrök.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szolgálatot ellátó iskolaőrök megnyitották az idei tanévet, rögtön be is ültek az „iskolapadba”, hiszen 2022. augusztus 29-én és augusztus 30-án, két napos képzésen vettek részt.

Tanévnyitó értekezlettel kezdődött a hét Szolnokon, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság oktatási és szabadidő központjában, ahol Vojter-Szabó Zita r. alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető köszöntötte a 2022/23-as tanévben szolgálatot teljesítő iskolaőröket.

A kétnapos képzésen csoportokra bontva vettek részt az iskolaőrök. Az első helyszínen a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti trénerei által tartott tréning zajlott, ahol a kommunikációs szituációk, a csoportos és egyéni foglalkozások kerültek előtérbe. A résztvevők csoportmunkával dolgozták fel azokat a módszereket, amit sikerrel alkalmazhatnak a diákokkal, tanárokkal, vagy szülőkkel való kommunikációban. A másik helyszínen a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének munkatársai által megtartott elsősegélynyújtó képzésen frissíthették, illetve mélyíthették el tudásukat a résztvevők. Megismerhették, mit kell tenni egy esetleges rosszullét, egy ájulás, vagy egy csonttörés esetén, hogyan kell szakszerű ellátást nyújtani a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig.

Infokarcag