Jó magyar szereplések a németországi FireFit versenyen

hétfő, 17 június 2024

A vármegyei székhelyű Magyar Tűzoltósport Egyesület (MTSE) versenycsapata a hétvégén a németországi Tauberfeldben mérettette meg magát a FireFit aktuális állomásán.

A versenyzőkre embert próbáló kihívások vártak: tömlőtekerccsel a vállon kellett felfutni egy háromemeletes torony tetejére, majd oda kötéllel felhúzni egy másik tekercset. Innen lejőve kalapáccsal kellett egy fém nehezéket elütni egy sínpár egyik végéből a másikba; ezután pedig szlalomfutás és vízsugárral való célba lövés következett. Ha mindez nem lett volna elég, zárófeladat gyanánt egy 80 kilogrammos bábut kellett a célba húzni.

Az MTSE a férfi csapatversenyben az osztrák négyes mögött a második helyet szerezte meg. A magyar csapatban kapott helyet a Szolnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, Czifra Zsolt; illetve a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgáló Handzsuj Mihály tűzoltó törzszászlós, valamint Márton Péter tűzoltó őrmester. Az egységet egy nyíregyházi tűzoltó, Ungi Donát tette teljessé.

Az MTSE indulói egyéniben is szép eredményeket értek el: a férfiak között, saját korcsoportjában Czifra Zsolt és Ungi Donát egyaránt a nyolcadik helyen zárt; a hölgyek mezőnyében pedig Tallós Viktória a negyedik helyet szerezte meg korcsoportjában.

Fotó: Magyar Tűzoltósport Egyesület

 

Forrás: infokarcag.hu