ÚJ HELYRE KÖLTÖZIK A VARRÓ UTCAI IDŐSEK OTTHONA

kedd, 23 július 2024

Hamarosan új helyre költözik a Varró utcai Idősek Otthona. Hogy pontosan hová, az a következő híranyagból kiderül.

A volt pszichiátria épületének első és második emeletén kialakított új szolgáltatási helyet Nagyné László Erzsébet, a Karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója, Szepesi Tibor, városunk polgármestere és dr. Suba László, az Országos Kórházi Főigazgatóság Észak- Alföldi Területi Koordinációs Osztály osztályvezetője mutatta be a Varró utcán működő otthon dolgozóinak.

Szepesi Tibor polgármester

Azt gondolom, hogy néhány hét múlva amikor aláírjuk a papírokat, megkezdődhet a költözés a Varró utcai ideiglenes szociális otthonból, és nem vissza az eredeti helyére, a Horváth Ferenc útra, hanem ebbe a csodálatos épületbe, ahol teljesen másfajta körülmények várják majd a dolgozókat és az ellátottakat is. 3-4 ágyas szobákról beszélünk, szobánként külön mosdó, külön WC, olyan közösségi terek, amelyről az előző épületekben még csak álmodni sem mertünk. Olyan egyéb irodai helyek, amelyek korábban nem voltak adottak, akármelyik épületet is nézzük, nem beszélve arról, hogy a szociális otthon két telephelye, ami a bentlakást biztosítja, vagy a 24 órás ellátást, körülbelül 200 méterre lesz egymástól. A szociális ellátás az
valamilyen szinten mindig együtt kell, hogy járjon az egészségügyi ellátással. Ennél közelebb nem tudunk szociális otthont létesíteni egészségügyi ellátáshoz, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy ez is sokat fog jelenteni mind a dolgozóknak, mind pedig az ellátottaknak. Köszönöm szépen a főigazgatóságnak, az államtitkárságnak és mindenkinek, aki részt vett ebben a programban.

Polgármester úr köszöntő gondolatait követően Nagyné László Erzsébet a Karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója is köszöntötte a dolgozókat és a megjelenteket.

Nagyné László Erzsébet a Karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgató

Sokan tudjátok közületek, ismerem mind a külső szociális otthont, mind a Horváth Ferenc úti szociális otthont. Nyilván nagyon szép lett a Horváth Ferenc Úti Szociális Otthon is a felújítást követően, de maga a mindennapi munkátokat szerintem ez a terület sokkal jobban segíti, a betegeknek a komfortérzetét, a mozgatását, a fürdetését, meg fogjátok látni, hogy az ő ellátásuk sokkal könnyebb lesz ezen a
területen.

Igazgató asszony köszöntő gondolatai után a megjelentek és a dolgozók megtekintették a számukra átalakított épületrészt. Pár hét múlva tehát egy új, modern, minden igényt kielégítő szolgáltatási helyre költözhetnek be a Varró utcán működő idősek otthonának lakói és dolgozói.

 

Forrás: infokarcag.hu

 

 

Read 38 times