FOCITÁBOR

szerda, 31 július 2024

Tehetséges labdarúgókkal népesült be a közelmúltban átadott Ligeti úti Sport- és Szabadidőközpont.

A Karcagi Sportegyesület Labdarúgó Szakosztálya Focitábort szervezett, amelynek résztvevői rúghatták a bőrt a Sportközpontban.

Záporoztak a lövések a kapukra a LigetiútiSport- és Szabadidőközpontban. A Karcagi Sport Egyesület labdarúgó szakosztályának utánpótláscsapatai a megszokott módon ezúttal is nyári focitáborral kezdték meg a felkészülést a következő szezonra.

Orosz István Karcagi Se labdarúgó szakosztály
- Nagy örömünkre nagyon sok gyerek jött el ebbe a táborba.108 gyerek van itt most, és 12 edző foglalkozik a gyerekekkel. Az U7-es korosztályt az U16-os korosztályig minden gyerek megfordul. Ezeket a gyerekeket felbontottuk hat korosztályra, hat csoportra, és hat csoportban foglalkoztatjuk őket minden nap.

Orosz István hozzátette, hogy az 1 hetes tábor során nemcsak a foci van a középpontban. Igyekeznek változatos programokkal a gyerekek kedvében járni.

Orosz István Karcagi Se labdarúgó szakosztály
- A napi programok is le vannak bontva. Általában délelőtt egy reggeli edzéssel szoktuk indítani a napot, utána egy közös foglalkozás van, egy szabadfoglalkozás az ebédig. Ezt követően át szoktunk menni a strandra, és egy kicsit fürdenek a gyerekek, és délután pedig megint szabadfoglalkozás, buborékfoci, gyerekjóga, a freestyle-os Keresztesi Róbert fog majd bemutatót tartani, sőt kutyabemutatók is vannak. Az első nap polgármester úr, Szepesi Tibor polgármester úr is meglátogatta
a gyerekeket.

A Karcagi SE labdarúgó szakosztályának csapatai a korosztályoknak megfelelően bajnokságokban is részt vesznek. Erről is kérdeztük Orosz Istvánt.

Orosz István Karcagi Se labdarúgó szakosztály
- Minden gyerek a saját maga korosztályának megfelelő bajnokságokban, fesztiválokon, tornákon indul. Az U7-es és U9-es gyerekek fesztiválokon szoktak részt venni tavasszal és ősszel, és télen pedig teremtornákon. Az U11-es gyerekek azok tornákon, régiós tornákon és körzetközponti tornákon szoktak részt venni. Az U12-es, 13-as gyerekek és annál följebb a 14-es, 16-os és az U19-es gyerekeink
pedig regionális bajnokságokon szoktak részt venni, vagy indulnak bajnokságokon. A felkészülést ezzel a nyári táborral szoktuk elindítani, és utána pedig a jövő héttől beállunk a rendes edzésekre, és ott már lebontva a korosztályoknak megfelelően a korosztályos edzők foglalkoznak a gyerekekkel heti három, négy vagy öt alkalommal.

A Karcagi SE labdarúgó szakosztálya több mint 200 gyereknek ad lehetőséget arra, hogy megmutassa tehetségét. Orosz István elmondta, hogy itt Karcagon minden adott számukra és csak rajtuk múlik, hogy akár még magasabb szintre is eljussanak.

Orosz István Karcagi Se labdarúgó szakosztály
- Szerencsére majdnem minden évben tudunk feladni vagy akadémiára, vagy tehetségközpontra gyerekeket, akik már úgymond ezt a körzetközpontot kinőtték, és már akár magasabb szinten is meg tudják állni a helyüket. Nagyon jó példa például Varga Kevin, aki innen indult, és magyar válogatott lett. Ezzel mindig szoktunk példálózni a gyerekekkel, hogy azért innen is kikerülhet NB I-es játékos és úgymond magyar válogatott labdarúgó is. Azért vagyunk itt, hogy ezeket a tehetségeket felfedezzük, hogy foglalkozzunk ezekkel a gyerekekkel.

A lehetőség tehát adott minden karcagi fiatalnak, hogy akár komolyabb célokat is kitűzön maga elé. Minden focistának sikeres és eredményes felkészülést kívánunk a következő szezonra.

Read 34 times