ÓVODAPEDAGÓGUSOKAT DÍJAZTAK

csütörtök, 01 augusztus 2024

Pedagógusnapi ünnepséget rendezett a Madarász Imre Egyesített Óvoda.

Egy óvónéni ott igyekszik a világ szebbé tételén, ahol a legfontosabb, a gyerekek között. Hol mesevárat épít mosolyból és szép szavakból, hol almaágat rajzol. A Madarász Imre Egyesített Óvoda dolgozói is mély elhívatottsággal végzik munkájukat. A gyermekekkel példaértékűen foglalkoznak és azon vannak, hogy a megismertessék velük a közvetlen és tágabb környezetüket, és hogy ezáltal pozitív viszonyba kerüljenek a természeti-, emberi- és tárgyi világgal. A pedagógusnapi ünnepségen köszönte meg a karcagi intézmény az óvodapedagógusok áldozatos munkáját.

Balajtiné Sütő Margit igazgató
- Ez egy nagyon szép alkalom az intézményünk életében, hiszen a nyugdíjas, nyugdíjba vonuló kolléganőket köszöntjük. Az intézményünkből most hárman fognak elmenni nyugdíjba, két óvodapedagógus kolléganő, illetve egy dajka néni. Ezt követően jubileumi jutalomban részesülnek a kollégák, kolléganők, akik 25-30, illetve 40 éve vannak a pályán. Ez alkalomból átadjuk a szolgálati emlékérmet három óvodapedagógus kolléganőmnek a 40 éves szolgálati idő emlékére. Természetesen a nyugdíjba vonuló kolléganőket búcsúztatni fogják az óvodapedagógus kolléganők a gyermekekkel együtt, hiszen negyven év lezárása nagyon szép pillanat, és éppen ezért mi sem lehetne szebb, mint az óvodás gyermekeknek a műsora. Hosszú évekkel ezelőtt az intézményünk alapított egy belső díjat, ösztönző díjat, az év óvodája, az év óvodapedagógusa, illetve az év nevelőmunkát segítő kolléganője, kollégája, és a nap végével ezt fogjuk átadni a díjazottaknak.

Az intézmény vezetője hozzátette, nagyon örül annak, hogy a volt kolleganők és a már nyugdíjba vonult óvodapedagógusok is részt vesznek a rendezvényen. Ez a nap a szakmáról és a hivatásról szól és arról, hogy kötetlenül beszélgethessenek. A rendezvény nyitásaként igazgatóasszony köszöntötte a megjelenteket, majd ezt követően Szepesi Tibor városunk polgármestere mondott beszédet.

Szepesi Tibor polgármester
- Önök az egyik legnemesebb feladatra vállalkoznak, hiszen a gyermekeket, a fiatalokat tudásra, szívbéli jóságra tanítják, miközben saját tudásukat és jóságukat osztják meg velük. A mindennapokban, és talán ez a legfontosabb az óvodai nevelőmunkában példaként is állnak előttük. A pedagógus, az óvodapedagógus nem csak tanár, nem csak óvodapedagógus, hanem nevelő és példakép is. Ahogy én is visszaemlékszem a saját és a gyermekeim éveire, a nevelőink személye beleivódik a gyermekek személyiségébe. Válhatunk bármivé az életben, ezen életutunk alapjait óvónőink, tanáraink, nevelőink munkája határozza meg. Ebben rejlik az az óriási felelősség, amelyet önök végeznek, hiszen munkájukon múlik, hogy milyen emberekké válunk mi aztán a későbbi években.

A rendezvény keretében búcsúztatták el a nyugdíjba vonuló kollégákat. Lövei Gáborné óvodapedagógustól a Csokonai utcai Óvoda, Szabóné Szentesi Mária óvodapedagógustól, tagintézmény-igazgatótól a Gépgyár utcai SZIM Óvoda, Mándoki Ferencné dajkától a Táncsics körút 19. számú Óvoda óvodásai, volt óvodásai és dolgozói köszöntek el egy-egy műsorral, valamint egy mesével fellépett Jónás Rikárdó József, a Kinizsi utcai Óvoda óvodása. 25 éves jubileumi jutalomban részesült Házi Gyuláné dajka, 40 éves jubileumi jutalomban részesült Lövei Gáborné óvodapedagógus, Popovicsné Nagy Mária óvodapedagógus, Szabóné Szentesi Mária óvodapedagógus és Elek László fűtő-karbantartó. A 2023/2024-es nevelési évben az Év Pedagógusa lett Lövei Gáborné, Rauschenberger Gáborné és Péter Lászlóné. Az Év Pedagógiai munkát segítője lett Mándoki Ferencné dajka és Szarkáné Lódi Zita dajka. Az Év Óvodája díjat a Madarász Imre Egyesített Óvoda Csokonai utcai Óvodája nyerte el. Gratulálunk a dijazottaknak.

Read 35 times