ELGÁZOLTA A VONAT

kedd, 03 szeptember 2024

Alkoholos befolyásoltság alatt állhatott az kerékpáros,

akit halálra gázolt a vonat Pusztamonostornál a vasúti átjáróban.

Eldobott gumikesztyű, és mészfoltok láthatóak ennél a pusztamonostori vasúti átjárónál. Egy kerékpárost gázolt el itt egy Szolnokról Hatvanba közlekedő esti személyvonat. A férfi állítólag többször is ittasan ült kerékpárra és a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre. A vonat több méteren keresztül tolta maga előtt a tehetetlen testet. A férfinak semmi esélye sem volt a túlélésre. A vasútállomástól nem messze élő hölgy is hallotta a mentők kiérkezését, akik már nem tudtak a szerencsétlenül járt férfin segíteni.

Nagy Antalné
- Tíz óra körül lehetett ez, mikor hallottam, hogy nagyon üvöltött a mentő, meg szirénázott, úgyhogy gondoltam, hogy valami történt, valamelyik szomszéddal vagy valakivel.

Kellő körültekintéssel megelőzhetőek lennének ezek a tragédiák. A MÁV vonalain ebben az évben eddig 47 baleset történt. Ez a szám 14-gyel több, mint az előző évben. Tízen meghaltak a balesetekben, tízszer annyian, mint tavaly az év hasonló időszakában. 29 esetben gépkocsival ütközött a szerelvény, de kamion, teherautó és traktor is többször okozott balesetet. Három gyalogost, három kerékpárost és motorost pedig már nem lehetett megmenteni. A KRESZ szerint tilos kerékpározásra alkalmatlan állapotban közlekedni. Az alkoholos befolyásoltság jelentős mértékben csökkenti a reakcióidőt, ezáltal fokozott baleseti kockázatot is jelent. Közlekedjünk óvatosan és körültekintően.

Read 6 times