ROKKANTAK NAPI RENDEZVÉNY

kedd, 17 szeptember 2024

A Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesülétenék

Karcagi Csoportja megtartotta rokkantak napi rendezvényét az Akácliget Gyógy-és Strandfürdőben.

Verssel köszöntötte összejövetelét a mozgáskorlátozottak vármegyei szervezete. Karcag látta vendégül az érdekképviselet települési csoportjainak vezetőit, akiket a nemrégiben Karcag díszpolgárává választott önkormányzati képviselő köszöntött.

PÁNTI ILDIKÓ, önkormányzati képviselő:

- A helyi csoport a város egyik legjobban működő és legnagyobb létszámú egyesülete. A sok egyesület között. És ez jelent valamit. Kölcsönösséget, az egymásra odafigyelést, azt, hogy egy- egy csoportösszejövetelre- mint ahogy a jelen helyzet is mutatja- itt vannak a meghívottak, a közös programokon, kirándulásokon, városi ünnepségeken. Ott vannak az önkormányzat adott munkaközösségében, tájékoztatással a munkájukról, tehát a kölcsönösség adódik és ez nagyon jó dolog. És ennek így kell lenni. És arról nem is szólva, hogy a csoport tagjai több egyesületnek is a tagjai a városban.

2017 óta dolgozik a vármegyei szervezet új vezetősége. A tavalyi évre nem hogy eltűnt az örökölt adóssága az egyesületnek, de ötmillió forintos eredményt is fel tud mutatni az egyesület. Éppen a kedvező anyagi helyzetből adódóan el is kezdték felújíttatni szolnoki irodájukat, ám a munkálatok közben hatalmas vihar tört ki.

MURÁNYI ZSIGMONDNÉ, mozgássérültek vármegyei egyesületének elnöke:
- 30- 40 négyzetméteren felforgatta a cserepet. Beáztunk. Beázott a fal, beáztak az irodagépek és a legszomorúbb az, hogy amikor a szakemberek javították, illetve helyrerakták ezeket a cserepeket, megállapították, hogy ezzel az épülettel már igen- igen rizikós a télnek nekimenni. Tehát mindenféleképpen ezt meg kell még ebben az évben csinálnunk.

A teljes helyreállításról szóló első árajánlat meghaladja a kilencmillió forintot. Ennyi pénze viszont a vármegyei egyesületnek nincs. Így a vezetőség amellett, hogy keresi a megoldást, a helyi csoportok segítségét is kénytelen volt kérni, hogy anyagilag járuljanak hozzá a szolnoki központi épület felújításához.

Read 1 times