MEGNYÍLT A KIFLI IRODÁJA

kedd, 15 október 2024

A megnyitást követően minden hétköznap nap

nyitva áll a Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda városunk fiataljai előtt.

A Karcagi Diákönkormányzat tagjai pedig érdekes, izgalmas és szórakoztató programokkal készülnek a következő időszakra. A napokban látogatást tettünk a KIFLI irodájába.

A Karcag Városi Diákönkormányzat megtartotta tanévindító közgyűlését, melyen az is kiderült, hogy az eseménynek helyt adó KIFLI (Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda) minden nap nyitva lesz. Hétfőtől-péntekig 9 és 17 óra között várnak minden karcagi fiatalt általános és középiskolásokat és valamennyi érdeklődőt a helyszínen. További jó hírek még, hogy több kisterem és egy nagyterem is hamarosan kialakításra kerül itt.

Bálega, János Központ Ifjúsági Egyesület stratégiai vezetője
- A Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda röviden KIFLI, most egy Kisváros nevű projekt keretében a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány, illetve Karcag Város Önkormányzatának támogatásával indítja el ezt a projektet. Ez alapvetően egy 3 éves projekt. Az alapítvány és az önkormányzat szakmai és pénzügyi támogatást ad a projekt mellé. A cél az, hogy jövő év elejére itt ki legyenek alakítva a plusz helyiségek. Ezt követő második félévben már az első klubprogramok, klubdélutánok, tanulószoba, moziklub elindítását tervezzük. A második, harmadik évben már olyan nagyobb ívű tervek, mint Kiflifesztivál, közösségi akciók, adománygyűjtési kampányok is szerepelnek a projekt terveiben.

Városunk vezetése is folyamatosan figyelemmel kíséri a Karcagi Diákönkormányzat munkásságát. Szepesi Tibor, településünk első embere is köszöntötte a megjelenteket.

Szepesi Tibor polgármester
- Nagyon sok munka van a Központi Ifjúsági Egyesület és az önkormányzat háta mögött. Nagyon sokat dolgoznak az iskolai és a városi diákönkormányzatban is, hogy egyáltalán eljussunk idáig. Ez a munka kifizetődő. Ez köszönhető azoknak, akik itt ülnek, köszönhető azoknak az elődöknek, akiktől át kellett venniük a stafétabotot. Azt látom, hogy jól sikerült tovább vinni az diákönkormányzatot. Az iroda fejlődik, nem csak ez az épületrész, hanem most már több épületrész is lesz. Egyre több program kerül megszervezésre, és egyre többen kapcsolódnak majd be a diákönkormányzati munkába.

Csapó Marianna, a Karcagi Diákönkormányzat elnöke elmondta, további egy taggal bővült a vezetésük. Az elmúlt időszakban képzéseken vettek részt és szeretnék élettel megtölteni ezt a helyet, ami már második otthonukká is vált.

Csapó Marianna
- Különböző filmklubokra fogjuk felhívni a figyelmet, hogy esetleg, akit érdekelnek az ilyenfajta filmek, akkor ők eljöhetnek nyugodtan. Tervezünk akár sakkversenyeket, vagy bármilyen társasjáték délutánt, akár pingpongozhatnak is a diákok, főleg, hogyha majd meg fog nyílni a másik kettő terem, ahol lesz kialakítva a tanulószoba külön, illetve egy klubszoba. Szóval ilyenekben is gondolkodunk.

A Diákönkormányzat elnöke elmondta, hogy igyekeztek minél otthonosabbá tenni az irodát, ami a visszajelzéseket hallva sikerült. Jelenleg egy bál előkészületei zajlanak, de hamarosan egy a Halloween-hez kapcsolódó programmal is előrukkolnak. Egy jelmezbálra beöltözős, filmnézős délutánra várnak minden jelentkezőt és érdeklődőt ebben a hónapban.

Read 3 times