BEFEJEZŐDÖTT A KINIZSI UTCAI SZENNYVÍZ- GERINCVEZETÉK KIÉPÍTÉSE

csütörtök, 17 október 2024

Befejeződött a Kinizsi utcai szennyvíz- gerincvezeték kiépítése.

Nem látszik belőle semmi, hiszen az úttest alatt fut végig a Kinizsi utca Széchenyi sugárút és Jókai utca közötti százhetvenöt méteren a frissen kiépített szennyvíz- gerincvezeték.

PÁNTI ILDIKÓ, polgármesteri tanácsos
- A társulás résztvevői megkapták az engedélyeztetést a hivatal, illetve a
kivitelező részéről. Tehát egyéni bekötéseknek a lehetőségére adódik most már az időpont és bízunk benne, hogy mindenki örömmel fogadja.

A képviselő- testület még 2022-ben fogadta el azt a rendeletet, amely lehetőséget ad arra, hogy az önkormányzat anyagilag is támogassa a szennyvíz- gerincvezetékek megépítését, illetve a háztartásoknak is anyagi segítséget nyújtson a rákötésre. Erre a célra egyébként a jövő évi és a 2026-os évben is lesz pénzügyi tartalék, mintegy nyolcvanmillió forint.

SZEPESI TIBOR, polgármester
- Nincs mindig mindenre pénzünk, tehát ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani ezeket az elképzeléseket, ahhoz bizony közösségi összefogás
szükséges. És ez a közösségi összefogás valósult meg a Kinizsi úton nagyon gyorsan és nagyon hamar, hiszen több olyan utcáról is tudok, ahol bár elkezdődött az egyeztetés, elkezdődtek a megbeszélések, de valamilyen oknál fogva a lakóközösség mégsem állt össze, mégsem értettek abban egyet, hogy szükséges- e ez a beruházás, vagy nem szükséges. És nem alakultak meg azok az építőközösségek, amelyek itt pillanatok alatt összejöttek és az utca nagyobb része úgy gondolta, hogy mindenképpen anyagilag is beszáll ebbe a projektbe.

A Kinizsi utca ezen szakaszán lakók ingatlanonként kétszázötvenezer forinttal járultak hozzá az összesen harmincötmillió forintos beruházáshoz. Most, hogy a gerincvezeték elkészült, már „csak” rá kell kapcsolódni a hálózatra. Ez a lehetőség azok előtt is fennáll, akik nem csatlakoztak az építtető társuláshoz.

Read 0 times