VENDÉGÜL LÁTTA A KALANDPARK

péntek, 16 augusztus 2024

Vendégül látta a Szolnoki Kalandpark azt kisfiút, akit korábban itt bántalmazott egy táborvezető karateedző.

Az elmúlt hetekben az egész országot megbotránkoztatta az a videófelvétel, melyet a Szolnoki kalandpark egyik biztonsági kamerája rögzített. A felvételen jól látható, hogy egy csoportvezető hatalmasat rúgott egy kisgyerekbe. A férfi olyan erővel rúgta ki a gyermek lábát, hogy a kisfiú a fejére esett, majd ezt követően tehetetlenül feküdt tovább a földön.A kalandparkban dolgozók csak utólag, a biztonsági kamera felvételének megnézése után vették észre, hogy mi is történt. Ezután tették meg a feljelentést a rendőrségen. A napokban a kisfiú ismét látogatást tett a szolnoki kalandparkba. A vezetők kötelességüknek érezték, hogy vendégül lássák Rolandot és próbálják vele elfeledtetni ezt a szörnyű traumát. A Szolnoki Kalandpark a régió legnagyobb gyermek- és ifjúsági attrakciója. Sok
ezer gyermeket, családot láttak vendégül eddig problémamentesen- mondta Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője, akinek a kezelése alá tartozik a kalandpark.

Lits László Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető

Az eset után kapcsolatba kerültünk az anyukával. Egyeztetve pszichológusokkal, illetve az édesanyjával, abban maradtunk, hogy meghívjuk Rolit ide Szolnokra, egy kicsit komplexebb programra, hogy az a fajta sérülés, rossz emlék, ami az elmúlt hetekben keletkezett benne, egyszer és mindenkorra kitörlődjön. Úgy gondolom, látszik is, hogy ez egy nagyon jó döntés volt. Roli nagyon élvezi a kalandparkozást. Ezután átmegyünk a sípályára szánkózni, majd irány a Szabadstrand, ahol egy tiszai motorcsónakázásban lehet része.

Mosolygósan érkezett meg a helyszínre Roland az édesanyjával. A szülőt arról kérdeztük, milyen érzések kavarogtak benne, mikor megkereste őket a kalandpark vezetése.

Tóthné Nagy Judit

Nagyon örülök annak a lehetőségnek, hogy Roli kipróbálhatta újra ezt a játékot. A célja ennek a mai napnak, hogy ne félelemmel gondoljon a parkra, meg ugye erre az egészre. Azt szokták mondani, hogyha valaki leesik a lóról, akkor üljön vissza rögtön. Látom, hogy erős és bátor. Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetünk.

Az anyuka riporterünknek elmondta: nagyon tetszik neki ez a hely, és reméli, hogy kisfiúval is sikerül elfeledtetni a történteket. Tóthné Nagy Juditot arról is kérdeztük mi a véleménye arról, hogy a kisgyermekét bántalmazó csoportvezető, személyesen szeretne találkozni a fiúval azért, hogy bocsánatot kérhessen.

Tóthné Nagy Judit

Azt valószínűleg tudjuk, mindenki tudja, hogy ő miért szeretné, az az oldal engem nem érdekel. Én csak azt akarom, hogy a Tibor bocsánatot kérjen Rolitól, és hogy megmondja, neki, hogy nem ő a hibás, nem csinált semmi olyan rosszat, amivel ezt érdemelte volna. Ennyi, és nem több. Tehát én nem akarom majd, hogy utána
focizgassanak, vagy bármi legyen, csak ennyit, hogy bocsánatot kérjen tőle.

A gyereket bántalmazó csoportvezető azóta hazatért nyaralásából. A hatóság kiskorú veszélyeztetése bűntettével gyanúsítja. A rendőrségi kihallgatás során a cselekmény elkövetését elismerte.