Kigyulladt egy autóbontó Jászkisérnél

hétfő, 20 november 2023

Tűz keletkezett egy megközelítőleg ezer négyzetméter alapterületű autóbontó csarnokban hétfő délelőtt Jászkisér külterületén.

Az épület egyik, huszonnégy négyzetméteres helyisége teljes terjedelmében égett, és a lángok onnan áttörve egy szomszédos, ötven négyzetméteres helyiségben is kárt tettek. Mindezeken felül a forró égéstermék egy harmadik, százhúsz négyzetméteres műhelyrész armatúráit olvasztotta meg. Az égő épület környezetében egy targonca is károsodott.

A jászberényi, hevesi és szolnoki hivatásos, valamint a jászkiséri önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tűzoltók egy szén-dioxid- és egy oxigénpalackot hoztak ki sértetlenül az épületből egy gázüzemű hegesztőberendezés mellett, ugyanakkor a tűzben egy gázpalack, valamint egy üzemanyag-kanna felrobbant.

A helyszínen a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de veszélyes anyagot egészségre ártalmas koncentrációban nem mutatott ki.

Fotó: Németh Ádám tű. főhadnagy

Infokarcag