GARÁZS ÉGETT MARTFŰN

kedd, 06 augusztus 2024

Kigyulladt egy martfűi garázs: két gázpalack is volt benne.

A lángok a szomszédos lakóházra is átterjedtek, amely annyira leégett, hogy lakhatatlanná vált.

Eddig ismeretlen okból kapott lángra egy garázs Martfűn. A tűz óriási sebességgel terjedt át a szomszédos mellék-, majd főépületre, amelynek a tetőszerkezetét is elérte, a melléképület födémje beszakadt. A nagyobb baj mindenesetre nem sokon múlhatott: a helyszínen kiderült, a garázsban két gázpalackot is találtak, amelyeket már hőhatás is ért.

Németh Ádám Jász Nagykun Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője:
- Egy körülbelül 25 négyzetméter alapterületű, könnyűszerkezetes tárolóépület, melléképület gyulladt ki Martfűn a Petőfi Sándor utcában. A lángok tovább terjedtek a szomszédos, körülbelül 120 négyzetméteres épület tetőszerkezetére, illetve padlásterére is. Az esethez több városból, Tiszaföldvárról, Szolnokról, Szarvasról, Kunszentmártonból, Mezőtúrról érkeztek tűzoltók, akik a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása alatt összesen hat vízsugárral avatkoztak be, illetve védték még az épületek azon részeit, amelyek még menthetőek voltak. A tűzoltók az oltás során a két épületből összesen négy darab palackot hoztak ki, ezek között volt szén-dioxid, egészségügyi oxigén, propán-bután, illetve egy argonpalack is. Az a főépület, amelyre átterjedt a tűz, lakhatatlanná vált.

Úgy tudjuk, a ház két lakója rokonokhoz költözött. Dr. Papp Antal polgármester elmondta, az önkormányzat azonnal felajánlotta a segítségét a károsultaknak. Egyelőre szakemberek elérhetőségeit osztották meg a lakókkal, akik a helyreállítási munkálatokban segíthetnek majd. A város első embere szerint tűz bárkinél előfordulhat, nagyon sajnálja az esetet, amennyiben viszont az építkezési szabályokat mindenki betartja, akkor az ehhez hasonló események talán elkerülhetőek lennének.