SEPRŰNYÉLLEL ÜTÖTTÉK A TESTVÉREKET

vasárnap, 12 február 2023

Seprűnyéllel és ököllel ütött egy 23 és egy 26 éves szolnoki férfi egy testvérpárt az egyik szolnoki játszótérnél.

Többször meg is pofozták őket és mindenüket elvették, mindezt azért, mert a testvérek nem adtak nekik cigarettát. A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi Szolnokon, a Liget utcánál található játszótérnél leszólított egy 20 és egy 21 éves tiszaföldvári férfi testvérpárt azzal, hogy cigarettát kérjenek tőlük, de a férfiak mondták, hogy nincs náluk cigaretta.

Ekkor a 27 éves férfi felszólította őket, hogy azonnal adjanak nekik oda mindent, ami náluk van, és ezzel egyidőben a kezében lévő cirokseprű fa nyelével, közepes erővel az arcán megütötte az idősebb testvért.

Ezt követően a 27 éves férfi eldobta a kezében lévő seprűt, két kézzel odaszorította az idősebb testvért az épület falának, majd visszarántotta, és hátulról fogta le, úgy, hogy szembe fordította a 25 éves férfi gyanúsítottal, és azt mondta neki, hogy ha megmozdul, leszúrja. Ekkor a fiatalabb gyanúsított átkutatta a lefogott férfi ruházatát, és a nadrágja zsebéből kivette az ott talált személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ kártyát, 3.500 forint készpénzzel együtt. A férfi kérte vissza a személyes iratait, mire a fiatalabb gyanúsított azt mondta, hogy azokat 3.000 forintért visszaadja. Ezután a 27 éves férfi ököllel, majd tenyérrel is arcon ütötte a fiatalabb testvért is, és megkérdezte tőle, hogy mi van nála, majd a fiatalabb gyanúsított átkutatta az ő zsebeit is, de nála nem volt pénz, a szemüvegén kívül nem tudtak mást elvenni tőle.

Az idősebb férfi ezután felszólította a testvéreket, hogy 10 perc múlva találkozzanak a vasútállomáson, vigyenek magukkal pénzt, és akkor visszaadja az elvett iratokat.
Mintegy 15 perc elteltével a vasútállomáson újra találkoztak, de mivel a testvérek nem adtak át pénzt, a férfi sem adta vissza az iratokat, a helyszínről elment. A testvérek végül rendőrt hívtak, a rendőrők előállították a támadókat.

Ezt követően indult eljárás során a nyomozási bíró az ügyészség indítványa alapján mindkét férfi letartóztatását elrendelte. A bíróság végzésével szemben senki sem jelentett be fellebbezést, az végleges.

Infokarcag

Media