TURISZTIKAI GÁLÁT RENDEZTEK SZOLNOKON

szerda, 03 január 2024

Először rendezte meg turisztikai gáláját az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület és a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal.

A gála célja az volt, elismerjék azokat a kiváló szakembereket, akik hosszú évek óta eredményesen dolgoznak a turizmus területén.

A Debreceni Egyetem Szolnoki Campusa adott otthont az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület és a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal első turisztikai gálájának, melyre a vármegye számos területéről érkeztek a turizmusban dolgozó szakemberek.

GALÓ ANITA főszervező
„Elismerjük, és kifejezzük megbecsülésünket mindazok felé, akik évek, és sok esetben évtizedek óta szívvel lélekkel dolgoznak a turizmus területén, és ezt az elismerést és ezt a megbecsülést több módon is kifejezzük. Egyrészt egy ilyen gála keretében, kedveskedjünk nekik akár egy kis karácsonyi koncerttel, és külön kis meglepetés programokkal, illetve életre hívtunk olyan szakmai elismeréseket, amelyek még nem voltak.”

Az eseményen a vendéglátásban, turizmusban dolgozók mellett a marketingben jártas szakembereket is köszöntöttek.

F. KOVÁCS SÁNDOR a Tisza-Tó miniszteri biztosa
„Annál jobb ajánlás, annál jobb reklám minthogy olyan szakemberek ajánlják a magyar turizmust, a belföldi és külföldi turistáknak, akik bizalmat, kedvességet, szeretet, és szakmai hozzáértést sugároznak.”

Az eseményt különböző szakmai előadások színesítették. Pálfi Éva brand designer a turizmusban működő marketing trendekről, Mautner Zsófia gasztroblogger az alföld színes gasztronómiájáról, Ljasuk Dimitry független filmes, környezetvédelmi aktivista pedig a Tisza-Tó fenntarthatóságáról beszélt a jelenlévőknek.

HUBAI IMRE elnök, JNSZ Vármegyei Közgyűlés (Fidesz-KDNP)
„Amióta megszülettünk, legtöbbünknek a születése óta a Tisza-Tó és a térség a szívügye. Vagy azért, mert turistaként, vagy azért mert vendégként mehettünk, vagy azért mert ott élünk. Van, aki közvetlen a tó partján, sőt van aki a pandémia idején költözött oda hogy kimeneküljön a társadalomból és a fertőzésveszélytől, valamint attól is, hogy az a fajta szemlélet ami az aktív, és ökoturisztikához vonzza az embereket lehetőség szerint legyen a mindennapok része.

Az eseményen Jász-Nagykun Szolnok Turizmusáért díjat vehetett át Marsi Gabriella a RepTár marketingigazgatója, illetve a karcagi birkafőző fesztivál. Tisza-Tó Turizmusáért- díjban részesült Debreceni Ildikó, valamint a Tisza Tavi Ökocentrum. A Pro Tisza-Tó díjat F. Kovács Sándor a Tisza-tó miniszteri biztosa vehette át. A Tisza-Tó zöld nagykövete pedig Ljasuk Dimitrij lett.

Infokarcag

Media