Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

péntek, 21 június 2024

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

tavaly 130. éves jubileumát ünneplő, helyileg védett státuszú, műemléki környezetben álló Szolnok, Kossuth utca 1. szám alatti épülete külső felújításának kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást.

A tervezett külső renováció a tetőszerkezet tartószerkezeti felújítását, a tetőfedés és bádogos szerkezetek cseréjét, a homlokzati felületek teljeskörű felújítását, a külső nyílászárók cseréjét, az épület lábazatának bevonatos és injektálásos vízszigetelését, valamint az épület körüli utcai járdák és udvari térburkolatok felújítását foglalja magában.

A munkálatok volumenét jól mutatja, hogy a felújítandó tetőszerkezet alapterülete meghaladja a 2700 négyzetmétert, a megújuló tetőhéjazat több mint 3300 négyzetméteres, valamint több mint 3200 négyzetméteres homlokzatfelújításra és több mint 400 külső nyílászáró cseréjére kerül majd sor.

A nyílt eljárásban, a munkálatokra kivitelezőként pályázni kívánó cégeknek 2024. július 16-án délig van lehetőségük árajánlatuk előterjesztésére. A nyertes kivitelező kiválasztását követően, előreláthatóan 2024. októberében indul meg a munka, ami a tervek szerint 12 hónapig tart majd.

A munkálatok ideje alatt a Szolnoki Törvényszék és a Szolnoki Járásbíróság az épületben működik majd. Mindkét bíróság mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a felújítás a lehető legkisebb mértékben zavarja az épületet felkereső állampolgárok komfortérzetét.

Annak érdekében, hogy a megromlott állapotú épület a fenti munkálatok megkezdéséig is biztonságos maradjon, 2024. augusztusában a törvényszék tetőszerkezet-javítási, megerősítési munkákat végeztet majd, és rögzítteti az épület elmozdult lábazati köveit.

 

Forrás: infokarcag.hu