SOKAN VÁLASZTJÁK A FÜRDŐZÉST A HŐSÉGBEN

hétfő, 08 július 2024

A kánikulában aki csak teheti, valamelyik strandra, vagy vízpartra megy hűsölni.

A legutóbbi hőség alkalmával stábunk is ezt tapasztalta, amikor ellátogatott a hajdúszoboszlói strandra.

Idén nyáron már többször is harminc fok fölé ugrott a napi csúcshőmérséklet, ez pedig nagyon könnyen vízbe, vagy vízpartra csábítja az embereket.

BÓDIZS ZOLTÁN:
- Teljesen jó mindenkinek szerintem, főleg hétvégén, akkor rengetegen ki tudnak jönni a strandra, jólérzik magukat, mi is Pestről jöttünk, Budapestről egy hete, kiírtunk kezeléseket, járunk kezelni, kezelni magunkat, hogy egészségesebbek legyünk.

A nagy meleggel együtt jár a magas ultraviola- sugárzás. Ezért ajánlott a magas faktorszámú napvédőkrémek használata. De nélkülözhetetlen a sapka- kalap viselése, sőt a káros sugarakat megszűrő napszemüvegé is.


-Napozókrémmel mindenképpen, meg hát mondjuk neki van ilyen védősapkája is.

Természetesen Hajdúszoboszló is rengeteg vendéget fogad a kánikulai napokon. Mert bár számos veszélyt is rejt magában az erős napsütés, a hőség, a nyárban mégis a legjobb maga a nyár.

STUMPF KRISZTIÁN:
- Örülünk nagyon, hogy ilyen hamar strandidő van, ki bírjuk használni ezt a korai nyarat és jó időben telik az idő egész nap.

A nyár igazi berobbanása július közepén valószínű. Akkor viszont az a bizonyos robbanás a meteorológiai előrejelzések szerint olyan lesz, hogy sok köszönetünk nem lehet benne. Több hőségriadóra is készülhetünk idén. Ezek alatt pedig több mint érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait: fokozott folyadékbevitel, a nap legmelegebb óráiban nem tartózkodni a napon, fényvédő- krémeket használni és soha nem szabad túlzásba vinni a napozást!