TŰZ VOLT A VÁRMEGYEHÁZA PINCÉJÉBEN SZOLNOKON

hétfő, 15 július 2024

Gomolygó füst miatt értesítették a szolnoki vármegyeháza dolgozói a mentőszervek munkatársait,

akik a pince felől jövő erős fojtó szag miatt mindenkit arra kértek, hogy hagyják el az épületet.

Tűz ütött ki a szolnoki vármegyeháza pincéjében. Három város tűzoltói is részt vettek a szolnoki vármegyeháza lángra kapott épületének oltásában. A kigyulladt épületet 120 embernek kellett elhagynia A dolgozók az intézmény előtt várakoztak addig, amíg a katasztrófavédelem dolgozói a tűz elhárításán dolgoztak. Információink szerint az egyik pincében elektromos zárlat keletkezett, emiattlobbant lángraa helyiség.

Németh Ádám, Jász-Nagykun- Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője
- A szolnoki közintézmény pincéjében egy megközelítőleg nyolc négyzetméter alapterületű helyiségben égett műanyag, illetve ott tárolt papír. Az esethez a szolnoki, a ceglédi, illetve a kunszentmártoni hivatásos tűzoltókat riasztották. Ők több porral oltóval, illetve egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Most jelenleg az utómunkálatok zajlanak, ami azt jelenti, hogy átszellőztetik ventilátorral az épületet, ugyanis az alagsor fölötti rész is füsttel telítődött, illetve a felgyülemlett oltóvizet is szivattyúzzák ki az alagsorból.

A vármegyei kormányhivatal egyik dolgozóját, aki az oltási munkálatokban segédkezett, füstmérgezéssel szállították el a mentők.