SOKAN AZ UTOLSÓ UTÁNI PILLANATRA HAGYJÁK A GUMICSERÉT

szerda, 20 december 2023

Ebben az évben kitolódott a téli gumik cseréje a műhelyekben. A hideg beálltával feltorlódtak a várólisták. Akik kivártak, azok csak a napokban kaptak időpontot.

Több hetes várólisták alakultak ki egyes gumiszerelő műhelyekben. Aki még nem tette meg még az utolsó pillanat után sem késő felkeresni a szakembereket.

-Hát most jelentősen megnövekedett forgalom. Két hétre tudunk időpontot adni. Nagyon-nagyon sok autó próbálkozik, hát nem mindenkinek sikerül bekerülnie.
Sokan nem kértek időpontot, ez gondot okozhat a cserénél.
-Van olyan is, aki időpont nélkül próbálkozik. Néha valakinek van szerencséje, de a legtöbb embernek nincsen.
Sokan már a szerelt felnit hozzák, őket könnyebb kiszolgálni, de van olyan ügyfél, aki csak a műhelynél szembesül azzal, hogy az előző szezonban használt téli guimija elkopott.
- Változó, akinek éppen elkopott, ő újat szeretne, vagy pedig a régit, igen, ami megmaradt előző szezonból.
A téli gumik ára változó, természetesen itt is a márka és a minőség határozza meg.
- Inkább egy évvel ezelőtt emelkedtek fel most az úgy stagnál körülbelül.
Ebben a műhelyben a szerelés árai minimálisat változtak, a vevők nagyon árérzékenyek.
- Szolgáltatásra itt minimálisan próbáltuk emelni.

Aki még nem tette meg annak, a szakemberek ajánlják mert a műhelyekbe is év végi leállás várható. A téli gumik futófelületén a mintablokkokat lamellák tagolják, melyek fokozzák a tapadást és a húzó erőt a nedves vagy havas utakon.
A nyári abroncsok mintázata nem tagolt és nem rendelkeznek lamellával, ezért veszélyes a nyári abroncsok télen való használta. Amennyiben nem kíván vesződni a szezonális gumi szett cserével, használjon inkább négyévszakos abroncsokat

Infokarcag

Media