A FÖLD NAPJA A TÁNCSICS 17 ÓVODÁBAN

vasárnap, 24 július 2022

Nagy Tiborné intézményvezető-helyettessel beszélgettünk a Táncsics 17-es oviban a Föld napja alkalmából szervezett ünnepségen.

 

A Föld napja alkalmából különböző játékos tevékenységeket terveztek a gyermekeknek. Van mentsük meg az erdőt, mozgásos akadálypálya, de békamentő akciót is szerveztek, térbeli társasjáték és memória játékok is vannak. A zord idő miatt az épületben van a kézműves tevékenység, illetve az egy gyermek egy palánta - akció keretében a családok támogatásával szépítik is az óvoda udvarát.

 

A járványügyi helyzet véget ért, így ez volt az első lehetőség arra, hogy a családok bevonásával valósítsák meg a rendezvényt. Ez különösen boldogság mindenki számára, legfőképpen a gyermekeknek, hiszen együtt játszhatnak a szülőkkel, nagyszülőkkel.

Egész évben nagy figyelmet fordítanak az óvodai környezet, a természet védelmére, fontosnak tartják a gyermekek környezettudatos magatartásának megalapozását, így szelektíven gyűjtik a hulladékot, takarékosan bánnak az árammal, a vízzel és sok más olyan tevékenységet is becsempésznek az óvónők a mindennapokba, amelyek a takarékosság fontosságát hangsúlyozzák a kicsik számára.