KENGURU KÓBOROLT RÁKÓCZIÚJFALUN

péntek, 05 július 2024

Még a kocsisor is feltorlódott miatta. Nagyot néztek a helyiek, amikor megpillantották a kóborló kengurut Rákócziújfalu utcáin. Mindenki fotózni szerette volna.

Az Ausztráliában és Tasmániában őshonos állat természetesen nem az eredeti élőhelyéről jutott ilyen messzire, hanem kengyeli gazdájától szökött el.

” Kijöttem, hangot hallottam, kijöttem megnézni, kutya, jó. Megnézem jobban, hát nem kutya. Kenguru! "

Méghozzá egy úgynevezett Benett- kenguru ugráltRákócziújfalu utcáin. Természetesen a helyieket is meglepte a nem mindennapi látvány, szabályosan feltorlódott az autósor, annyian akarták lefényképezni az errefelé meglehetősen ritka állatot.

KARÁSZEK JÁNOS:

Félt, igen, félt, remegett, de úgy végülis lehetett látni, hogy az emberhez hozzá van szokva. És ugye mosdott itt, meg minden, tehát ült. Megálltak az autók, nézegették, fotózták, úgyhogy ennyi a történet. Aztán ugye hívtuk a rendőrséget, mondták, hogy majd jönnek, közben ugye van itt egy állatvédő, ő is kijött és négyen megfogtuk, átszökött a túloldalba, ott megfogtuk, jött a gazdája és elvitte utána.

A Benett- kenguru Ausztráliában és Tasmániában őshonos állat, az eukaliptusz- erdőkben és a bozótban él. De Új- Zélandon is tudnak Benett-kenguru populációról, sőt, Franciaországban száz példánya él szabad körülmények között. Rejtély, hogy hogyan került oda ennyi állat. De az bizonyos, hogy a Rákócziújfaluban bóklászó
példány Kengyelről szökött el.

SOKVÁRI VIVIEN, állatmentő:

Mivel egy helyi menhely vagyunk, gyakorlatilag minden ilyen elveszett kutya, állat, macska, minden hozzánk fut be első körben, hogy tudunk-e segíteni befogásban, vagy, hogy esetleg kié az állat. Úgyhogy engem délelőtt hívott valamikor az állatorvos, hogy ha jeleznek nekünk egy elveszett kengurut, akkor azt keresik. És délután, estefelé, olyan fél nyolc- háromnegyed nyolc körül jött egy telefon
egy buszsofőrtől, hogy tudja, hogy mi egy menhely vagyunk és állatokat mentünk és ő látott egy kengurut szaladni a főúton, majdnem elütötték. Én ugye azonnal
öltöztem, a férjem meg értesítette a tulajdonost, hogy jöjjön érte.

A közösségi felületeken is nagyot ment a rákócziújfalui kóbor kenguru története. Így az érte aggódók is a Facebook-on értesültek róla, hogy a jószág biztonságban hazatért. Kisebb utánajárás végén az is kiderült, hogy bármennyire is furcsa, de Magyarországon nincs egyetlen korlátozó, pláne tiltó intézkedés arra vonatkozóan,hogy ki tarthat háziállatként kengurut.

 

Forrás: infokarcag.hu