HAZAI ÉS HATÁRON TÚLI TEHETSÉGEK

vasárnap, 24 július 2022

A Nemzeti Tehetség Program keretében a Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács által megvalósított projekt a „A tehetséggondozás innovatív lehetőségei a digitális világ tükrében” címmel.

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, „A hazai és a határon túli Tehetségsegítő Tanácsok, tehetségfejlesztő szervezetek támogatására” a Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács pályázatot nyújtott be NTP-HTTSZ-21-0012 azonosító számon a Nemzeti Tehetségprogram keretében, a Madarász Imre Egyesített Óvoda irányításával.

A nyertes pályázat megvalósításához nyújtott támogatás: 2.097.000 Ft.

Pályázati program célja a Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács területén működő tehetséggondozói hálózat hatékony együttműködésének bővítése, a jó gyakorlatok széles körben való megismertetése, a tehetségekkel foglalkozó pedagógusok együttműködésének támogatása. A meglévő jó gyakorlatok térségi szinten történő bemutatása, bevezetésének támogatása. A tehetséggondozó szakemberek új módszerekkel ismerkednek meg, amelyeket saját mindennapi gyakorlatukba beépítenek.

A tehetséggondozó pedagógusok számára szervezett team-munka, esetmegbeszélés online formában valósult meg a tehetséggondozó műhelyek folyamatos működtetéséhez, fenntarthatóságához, a digitális világ lehetőségei az élmény és felfedezés központú komplex tehetséggondozó program megvalósításához nyújtottat támogatást.
2022. április 13-án megvalósult Szakmai fórumon a Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács hatókörébe tartozó tehetségpontok tagjai és a tehetséggondozás iránt érdeklődők 7 településről érkeztek, akik szakmai előadásokon, konzultációkon a tehetséggondozás innovatív lehetőségeire, a digitális kompetenciák elmélyítésének lehetőségeire fókuszáltak..

A partneri és támogatói hálózat bővítését segítették a megvalósult szakmai programok: az a „Játszd újra!” kreatív alkotó kiállítás, valamint a „Komázó”
A Térségi Tehetségsegítő Tanács honlapja (www.kttt.hu) és a tehetséggondozó műhely munkát bemutató szakmai kiadványok lehetőséget teremtenek a térségben megvalósuló tehetséggondozás eredményeinek folyamatos, széleskörű bemutatására, tájékoztatásra.

A pályázati program eredményeként a térség tehetségpontjai, tehetséggondozást támogató intézményei, szervezetei, alkotóművészei közötti párbeszéd, együttműködés, támogatási forma tovább bővült a folyamatos fenntarthatóság, a tehetséggondozás fejlesztése érdekében.

Read 95 times