TÁJHÁZAK NYÁRI NYITVATARTÁSA

vasárnap, 24 július 2022

A Györffy István Nagykun Múzeumban dr. Nagy Molnár Miklós igazgatóval beszélgettünk arról, hogy a turistaszezonban hogyan látogathatók a múzeum által fenntartott intézmények.

Az intézményeik látogatottsága úgy alakul, ahogy eddig minden évben, azaz a Györffy István Nagykun Múzeum keddtől szombatig, tehát hétfő és vasárnap kivételével 10-től 17 óráig látogatható.
Az Erkel Ferenc utcai Kántor Sándor Fazekasház 10-16 óráig látogatható, ugyanígy keddtől szombatig. A Jókai utcai Nagykunsági tájház 10-15 óráig látogatható, keddtől szombatig.
A szélmalom idén újra látogatható, tíztől tizenhat óráig keddtől szombatig.
Természetesen az egyéb időszakokon belül, vagy kívül - előre bejelentett csoportokat is fogadnak. A csoport létszáma minimum 10 fő legyen.

A Kerekes István utcai Kövesdaráló is nyitva van, de csak előzetes bejelentkezés alapján, Klárika néni telefonszámán lehet bejelentkezni. Itt nincs belépő, a többi helyen van, jelenleg a tavalyi árak az érvényesek.
Felnőtt jegy: háromszáz forint, a kedvezményes jegy - diákjegy, illetve nyugdíjas 70 éves korig - 150 forint, a pedagógus igazolvánnyal, a 70 éven felüli nyugdíjas, illetve a törvény által előírt kedvezményezetteknek ingyenesen lehet látogatni az intézményeket, kiállítóhelyeket.
Ha valaki fényképet akar készíteni, mobiltelefonnal, fényképezőgéppel az 2000 forintba kerül.
A múzeumban augusztusig látogatható az az időszaki kiállítás, amely az Illéssy nagykunkapitányok történetét mutatja be, azt követően a Nagykunsági Kulturális Napok előtt nyílni fog egy új időszaki kiállítás.
Az intézményekben a szakszerű tárlatvezetés egységesen 2-2 ezer forint. A Fazekasházban működik a fazekasműhely, ott is lehet fazekaskodni, ennek a díja 300 forint/fő.
Ha a táborozók múzeumpedagógiai foglalkozást kérnek, arra is van lehetőség egységes áron.

Read 82 times