KÁNIKULA A TISZA-TÓNÁL

vasárnap, 07 augusztus 2022

Továbbra is kellemes családi kikapcsolódást nyújt a Tisza tó a családok számára is!

A Tisza-tó létrehozása valamint a kiskörei vízlépcső megépítése jelentős változásokat hozott a település életében. A Tisza-tó szigetekkel tarkított, mesterségesen létrehozott 127 négyzetkilométer nagyságú árterületéből 14 négyzetkilométer egybefüggő, szabad vízfelülete Abádszalóknál található. Ennek köszönhetően mára a vízi sportok, a horgászat, a vadászat szerelmeseinek paradicsomává vált.

Abádszalók méltán híres nyári rendezvénysorozatáról mely az Abádszalóki Nyár nevet viseli. A rendezvények egész nyáron át tartanak, melyek közül mindenki saját maga érdeklődési körének megfelelően választhat kulturális, képzőművészeti vagy sport témájú eseményekből, rendezvényekből. Évente százezrek keresik fel a települést. A programok között minden korosztály megtalálja a maga számára a megfelelő kikapcsolódás lehetőségét. A rendezvények elsősorban a tópartra és annak környékére összpontosulnak.

Abádszalók legfőbb turisztikai vonzereje természetesen a Tisza-tó, mely vízparti üdülések helyszíne, a vízi sportok paradicsoma. Pezsgő a strandi élet, beach hangulat, élmény-gazdag programok váltják egymást.
A Tisza-tó strand területén a 400 méter hosszú partszakaszon árnyas és napozásra is alkalmas plázs ad lehetőséget a strandolóknak.
Tisza-tó AbádszalókA parton étterem, és sok más egyéb szórakozási lehetőség várja a vendégeket.

Bőséges nyári program, igazi színes kavalkád teszi hangossá a partszakaszt. A kiváló hűs, árnyas horgászhelyek miatt a horgászoknak is kedvelt célpontja.

Read 79 times