A SZOMSZÉDUNKBAN ZAJLÓ HÁBORÚ KÖVETKEZMÉNYEIRŐL TARTOTTAK ELŐADÁST

szombat, 29 július 2023

Az orosz-ukrán háború globális és regionális hatása címmel tartott közéleti rendezvényt a Nagykun Közéleti Hagyományőrző Egyesület a Déryné Kulturális Központban.

Az est házigazdája dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, az egyesület elnöke volt.

- Mai vendégünk Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár, aki gyakran szerepel különböző műsorokban. Az a célunk, hogy a karcagi emberek is első kézből értesüljenek a világpolitika alakulásáról és különösen arról a háborúról, amely a szomszédságunkban, Ukrajna és Oroszország között zajlik. Az a tervünk, hogy más ilyen közéleti alkalmakat is szervezzünk majd - mondta dr. Fazekas Sándor, aki szólt arról is, hogy a mai világban nagyon gyorsan terjednek a hírek az internet segítségével, de mindig van olyan háttér információ, ami mindezt kiegészíti.

- Előadónkkal együtt választottuk ki a témát, ami adta magát, hiszen ez a tragédia, itt zajlik a közelünkben és a magyar embereket nagyon foglalkoztatja. Nem találkoztam senkivel se, aki háborúba akarna menni, aki vállalná azt, hogy ő, a gyermekei vagy unokái közül valaki a frontra kerüljön. Ez nem a magyar emberek háborúja, és mindenki, akivel találkoztam azon a véleményen van, hogy békét kellene kötni, létre kell hozni valami olyan megállapodást, amely garantálja azt, hogy hosszú távon ez a fegyveres konfliktus nem fog kiújulni - fogalmazott az elnök.

- A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság, a Kormány, az Országgyűlés, a hadsereg főparancsnoka Novák Katalin köztársasági elnök, valamint a Honvédség különböző szintű vezetői is mindent megtesznek azért, hogy a magyar emberek biztonságát megőrizzék - fogalmazott a politikus.

Az előadó, dr. habil. Kis-Benedek József a több mint egy éve a szomszédunkban zajló háború előzményeit, okait és a világra, valamint hazánk gazdaságára ható következményeit vázolta a hallgatóságnak, majd válaszolt a feltett kérdésekre.

Infokarcag

Read 28 times

Media