HONVÉDELMI TÁBOR KENDERESEN

vasárnap, 25 szeptember 2022

Kenderesen tartott „Harcos” tábort a Magyar Honvédség, mely 2016 óta rendez honvédelmi táborokat 12 és 18 éves diákoknak.

Az öt nap alatt az országból több településéről és határon túlról érkezett diákok játékosan, csapatban, tapasztalt katonáktól tanulhattak olyan túlélési, egészségügyi és önvédelmi technikákat, amelyeket a mindennapi életben is hasznosíthatnak majd. A tábor célja az volt, hogy megismertessék a fiatalokkal a katonák mindennapi életét, hogy akár közülük többen is a Magyar Honvédség valamelyik tanintézetében folytassák tanulmányiakat.
Szabó Bálint Nagyváradról érkezett, ő lett a legeredményesebb táborozó. Második alkalommal vett részt a táborban, amely nagy élmény volt számára. Katonai iskolába szeretne menni, ez előnyt jelent majd neki. Az öt nap hatalmas élményt adott, olyat, amit máshol nem élhetett volna át. Örökké megmaradó tapasztalatokkal gazdagodott, az önfegyelme is megnőtt, sok olyan dolgot megtanult, ami a hétköznapokon is jól jön majd neki.

Az egyik résztvevő lány Budapestről érkezett. Elmondta, hogy fura volt, hogy vele együtt csak hárman voltak lányok, de szerencsére megvolt köztük az összhang. Azt is elárulta, hogy a harci táborba azért jött, mert szeret új dolgokat kipróbálni. Önfegyelmet kapott és tudatosabb lesz a jövőben. A honvédelmi vonal nem érdekli, ez a tábor csak egy kaland volt számára.

A kenderesi Gondos Norbert Béla ki akarta próbálni a katonai életet, a legnehezebb neki a korai kelés volt. Sok barátra talált, s nem kizárható számára a honvédelmi vonal sem, megtetszett neki a katonai élet. A rendrakás, a fegyelem sokkal fontosabb lett az ősztől középiskolás fiú számára.

A 68. Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóaljkenderesi táborát Bogdán Péter polgármester és Pálinkás Tibor alezredes zárta be.

A zárónapon a tapasztalt katonáktól tanultakból rövid bemutatót tartottak a kadétok szüleiknek, majd átvették az "Obsit"-ot Pálinkás Tibor alezredestől.

Infokarcag

Read 111 times