CSALÁDI NAPOT RENDEZTEK

szerda, 24 július 2024

Első alkalommal rendezett Családi Napot Karcagon a Római Katolikus Egyházközség.

A helyszínen készült felvételeink következnek.

-Kedves testvérek! Mindenkit nagyon nagy szeretettel köszöntök Egyházközségi családi napunkon, bár még messze nem vagyunk a teljes létszámban a regisztrációk alapján, de üdvös és méltó, hogy ünneplésünket, együttlétünket, a napot szenteljük meg és mindenható Istennek adjunk hálát mindazért, amit kaptunk, hogy megélhettük ezt a mai napot, hogy együtt lehetünk.


A Római Katolikus Egyházközség megrendezte az I. Egyházközségi Családi Napot az Erzsébet-ligetben a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ melletti téren. 9 órakor tábori szentmisével kezdődött a nap, melyen egy-egy verssel közreműködtek a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda 8. osztályos tanulói, Kiss Anikó és Tőkés Nóra, valamint a gitáros énekkar. Ezt követően Veress Zoltán plébános köszöntötte a megjelenteket.

Veress Zoltán plébános
-Kívánom, hogy mindannyian érezzétek meg a szívetekben, de nem csak a mai napon, Krisztusnak a szeretetét, amellyel hozzánk jött. Sokan mondják, hogy a Mise az unalmas, meg nem értik, mert nagyon sokan még nem találkoztak még ezzel. Az egyházi iskolában, ugye kötelező, de higgyük el, hogy ha elcsendesedünk egy pillanatra, kaphatunk élményt egy szentmisén is, akár egy gitáros ének formájában megcsendülő hang is segíthet bennünket, akár a szónak a jegyében, amit a pap prédikál, adhat egy olyan élményt, ami segít nekünk, hogy utána egész héten jól érezzük magunkat, és erőt merítsünk belőle. Kívánom, hogy mindenki találja meg magát, és találjon otthonra az egyházban. Isten hozott mindenkit, és nagyon szép napot kívánok mindenkinek.

A köszöntő gondolatok után a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda 2. b és 4. a osztályának táncos produkciója következett, majd a Vitéz László bábszínház műsora várta a gyerekeket Fekete Dávid jóvoltából. A napot a Képmás zenekar, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye emblematikus csapata zárta. A nap folyamán számos programból lehetett még választani; a zumba bemutató, a sportfoglakozások, az óriás társasjáték, az arcfestés és csillámtetoválás mellett a Bengecseg Alapítvány kvíz és népi játékokkal, a Rummikub Klub, a Karcag Rendőrkapitányság, a Karcagi Mentőalapítvány és a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség bemutatókkal várta az érdeklődőket, a legkisebbeknek pedig dudorászó és dúdoló foglalkozásokat tartottak.

Read 27 times