ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

kedd, 17 szeptember 2024

Megtartotta munkaterv szerinti ülését

Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt köszöntötték Kovácsné Kerekes Katalint, a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár közművelődési szakemberét, aki a hosszú időn át végzett kiemelkedő közművelődési tevékenysége, valamint a korszerű művelődés és a művészi ízlés fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréseként augusztus 16-án a Kulturális és Innovációs Minisztérium ünnepségén Bessenyei György-díjat vett át.

Csillag Barnabás, a Karcagi Zsidó Hitközség elnöke a város társadalmi és kulturális életében betöltött hagyományőrző és értékteremtő szerepéért Karcagért Emlékérem elismerésben részesült.

A képviselő-testület nevében Szepesi Tibor polgármester megköszönte a karcagi tűzoltóknak az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. telephelyén augusztus 13-án keletkezett tűz oltásában végzett megfeszített munkájukat és példamutató helytállásukat. Az ajándékokat Molnár László tű. ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője vette át.

Elfogadásra került Karcag város víziközműveinek 2025-2039. évekre vonatkozó Gördülő Fejlesztési Terve.
Egyhangúlag döntött a képviselő-testület a Waclaw Felczak Alapítvány által meghirdetett Dwa Bratanki – A magyar-lengyel testvérvárosi és testvériskolai kezdeményezések támogatásáról szóló, valamint a családpolitikáért felelős miniszter és a helyi önkormányzatokért felelős miniszter által kiírt „Idősbarát Önkormányzat Díj” pályázatokon való részvételről.

A Karcag Városi Önkormányzat a tulajdonában álló felújított Rónai Malom épületének hasznosítását egy nyilvános pályázati eljárás útján kívánja meghirdetni, figyelembe véve az épület pályázati céljának megfelelő közösségi célú hasznosítását.
Az önkormányzat tulajdonát képező Karcag 6357 hrsz. ingatlan KVG Kft. részére történő működtetésbe adásáról is egyhangú döntés született, mely a további hasznosítás céljából vált szükségessé.

A képviselő-testület legközelebb munkaterv szerint szeptember 26-án, csütörtökön 15.00 órai kezdettel tart ülést.

Read 0 times