MANDÁTUMÁTADÓ A VÁRMEGYEHÁZÁN

szerda, 10 július 2024

18 képviselő kezdheti meg a munkát október 1-től a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlésben.

A június 9-én mandátumot szerzett képviselők megbízóleveleit Dr. Gulyás Zoltántól, a vármegyei területi választási bizottság elnökétől vehették át.

A vármegyei közgyűlés, illetve a területi roma nemzetiségi önkormányzat június 9-én megválasztott képviselői ülhettek a vármegyeháza dísztermének asztalaihoz. A mandátumot szerzett képviselők ugyan csak ősztől kezdhetik meg a közös munkát, de megbízóleveleiket már átvehették. Az ünnepségen Dr. Berkó Attila hangsúlyozta- őszig a megválasztott képviselők életében a felkészülésé a főszerep az elkövetkező 5 évre.

DR. BERKÓ ATTILA, főispán, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés
-Örömömre szolgál, hogy részt vehetek ebben a nagyon fontos momentumban, amikor a 2024. október 1-vel vármegyei közgyűlésünk új összetételben kezdi meg a munkáját és bízom benne, hogy Ez a munka eredményes és hosszú évekre kiható lesz az elkövetkezendőkben.

Narráció: A vármegyei közgyűlés elnöke elmondta- egy akadálymentesen lebonyolított, eredményes választást tudhat maga mögött a vármegye.

HUBAI IMRE, elnök (Fidesz-KDNP), Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés
- A megszerzett legitimáció az mindenkit feljogosít arra, hogy eredményes, tisztességes munkát folytasson a vármegye lakosságáért, a gazdaság fejlődéséért és a életszínvonal fejlődéséért és együtt működve az itt élőkkel és Magyarország kormányával megtegyünk mindent azért, hogy a vármegye rendelkezésére álló források...-... végezzük.

A Fidesz-KDNP támogatásával 11 fő: Hubai Imre, Borbás Zoltán, Batta Attila Viktor, Dr. Nagy Nikoletta, Újvári Imre, Répási Csabáné Tóth Rozália Ildikó, Győri-Papp Judit, Kecze István, Hajnal-Nagy Gábor, Szabó Ferenc Lajos és Fazekas Szabolcs szerzett mandátumot.
A vármegyei közgyűlésben a Mi Hazánk Mozgalom 3 képviselője: Boros István, Szabó Bettina és Somlay Róbert kezdheti meg a munkát októbertől. Mandátumot szerzett Mészáros Dávid és Szegedi János Attila a DK színeiben. A Momentumtól Bozsik Ferenc, a Jobbik-Konzervatívoktól Dr. Lukács László vehette át megbízólevelét.
A területi roma nemzetiségi önkormányzat tekintetében három szervezet mandátumot szerzett képviselőinek adták át megbízóleveleiket.